ДИПКУ

На 21.01.2024 г. ще се проведе присъствен курс на тема Приложение на STEM базираното обучение чрез Образователна стая на загадките           На 27.01.2024 г. ще се проведе онлайн курс на тема Иновативни методи на преподаване и учене в обучението по БЕЛ          

Грижа за себе си – БЕЗПЛАТЕН уебинар за преподаватели и педагогически специалисти
ДИПКУ, ТрУ Ви кани на поредния от серията безплатни онлайн семинари, предназначени за педагогически специалисти, преподаватели и хора, работещи в образователна среда. Обучението ще се проведе на 05.11.2021 г. от 16.00ч. до 18.00ч. чрез платформа zoom.
  
Описание
В следствие на пандемията всички преподаватели, педагогически специалисти са изправени пред значителни промени и препятствия в личния и професионалния си живот. Този семинар е предназначен да помогне на хората избрали призванието да преподават, да се справят по-успешно със стреса и да повишат благополучието си.
 
Грижата за себе си е свързана с грижата за ума и тялото, чрез активно предприемане на стъпки за подобряване на личното благополучие. Грижата за себе си подпомага устойчивостта, подобрява уменията за справяне със стреса и поддържане на баланса между работата и живота.
 
Какво ще бъде представено в онлайн семинара:
•    Какво казва науката за активната грижа за себе си и уменията за справяне;
•    Как да правим оценка на личностното благополучие и стратегии за грижа за себе си;
•    Да откриваме на препятствия и предизвикателства, които водят до пасивно отношение при грижата за себе си;
•    Всеки участник ще може да си вземе редица нови и реално-приложими стратегии за грижа за себе си.
 
За лекторите:
DSC06380-jpg-t3xa
Доц. д-р Джон Спери (https://www.lynn.edu/campus-directory/people/jonathan-sperry) е преподавател в Университет Лин във щата Флорида
Проф. д-р Дебра Еънбайндър
DebraAinbinder-20160513-001-web-800x800-jpg-ck15
(https://www.lynn.edu/campus-directory/people/debra-l-ainbinder) с заместник декан, преподавател и ръководител катедра Консултиране и психология, Университет Лин във щата Флорида.  
Забележка: обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.


При желание за участие, моля подайте заявление за участие:
Заявление за участие