ДИПКУ

На 24.09.2021 г. се проведе поредната Европейска нощ на учените, пълен запис на събитията може да намерите тук                  На 23.10.2021 г. ще се проведе курс Методика на диагностичните изследвания (курс за придобиване на II ПКС)

Страхове и тревожност при деца и ученици – БЕЗПЛАТЕН онлайн семинар с доц. д-р Марина Чибисова, Москва, Русия
МЕСТАТА СА ИЗЧЕРПАНИ! Очаквайте скоро следващият онлайн семинар.

EuroResearchesNight-Logo-OK-01-png-9kc1
Семинарът е част от Европейска нощ на учените 2021 и се провежда в рамките на проект K-TRIO 5 „Учените в триъгълника на знания”, H2020-MSCA-NIGHT-2020bis-101036078, финансиран от Европейския съюз по Дейности „Мария Склодовска Кюри“ на програма „Хоризонт 2020

Страховете и тревожността остават сред най-важните фактори, които могат да възпрепятстват детското когнитивното развитие, училищните и академичните постижения, както и социалната адаптация. Тревожността е силно повлияна от пандемията и свързаните с нея предизвикателства, като например справяне с неизвестното и разочарованието. За съжаление, децата с високи нива на тревожност често се пренебрегват, тъй като проблемите им не са свързани с неприемливо поведение.
Подкрепата на деца и тийнейджъри със страхове и тревожност също може да се превърне в предизвикателство както за родителите, така и за педагозите. Утешението и обяснението, което изглежда логично, не носи устойчиви резултати. Семинарът ще разгледа следните теми:

- Страховете и тревожността от гледна точка на психологията: видове, развитие и т.н.
- Семейни фактори, влияещи върху страховете и тревожността
- Консултативни стратегии за родители и членове на семейството
- Обучение на децата и тийнейджърите да се справят със страховете и
безпокойството: техники за консултиране и ежедневни решения

За кого е предназначено обучението?
Обучението е подходящо за педагогически специалисти от всички образователни области, училищни психолози и педагогически съветници, психотерапевти, студенти по медицина и здравни грижи, практикуващи специалисти в сферата на здравеопазването.

За лектора:
izteglen-fayl-jpg-dwue
Марина Чибисова е д-р по психология и доцент по социална психология в Московски държавен университет по психология и педагогика, Русия. Тя е и психолог-консултант с дългогодишна практика. Член е на Северноамериканското дружество по индивидуална психология. Притежава международен сертификат за коучинг - LTS training and consulting, ITIM management. Автор е на множество научни изследвания и публикации.

Цена: Не се заплаща такса участие
Участниците ще получат сертификат за участие. Регистриралите се, ще получат линк и инструкции за включване до 24 часа преди семинара.
 
Дата: 22.09.2021 година
Час: 10:00 - 13:30

За повече информация:
ас. Вера Тодорова, ДИПКУ, Тракийски университет
+359886856519
vera.todorova [аt] trakia-uni.bg

Banner6-png-6ao8