Страхове и тревожност при деца и ученици – БЕЗПЛАТЕН онлайн семинар с доц. д-р Марина Чибисова, Москва, Русия
МЕСТАТА СА ИЗЧЕРПАНИ! Очаквайте скоро следващият онлайн семинар.

EuroResearchesNight-Logo-OK-01-png-9kc1
Семинарът е част от Европейска нощ на учените 2021 и се провежда в рамките на проект K-TRIO 5 „Учените в триъгълника на знания”, H2020-MSCA-NIGHT-2020bis-101036078, финансиран от Европейския съюз по Дейности „Мария Склодовска Кюри“ на програма „Хоризонт 2020

Страховете и тревожността остават сред най-важните фактори, които могат да възпрепятстват детското когнитивното развитие, училищните и академичните постижения, както и социалната адаптация. Тревожността е силно повлияна от пандемията и свързаните с нея предизвикателства, като например справяне с неизвестното и разочарованието. За съжаление, децата с високи нива на тревожност често се пренебрегват, тъй като проблемите им не са свързани с неприемливо поведение.
Подкрепата на деца и тийнейджъри със страхове и тревожност също може да се превърне в предизвикателство както за родителите, така и за педагозите. Утешението и обяснението, което изглежда логично, не носи устойчиви резултати. Семинарът ще разгледа следните теми:

- Страховете и тревожността от гледна точка на психологията: видове, развитие и т.н.
- Семейни фактори, влияещи върху страховете и тревожността
- Консултативни стратегии за родители и членове на семейството
- Обучение на децата и тийнейджърите да се справят със страховете и
безпокойството: техники за консултиране и ежедневни решения

За кого е предназначено обучението?
Обучението е подходящо за педагогически специалисти от всички образователни области, училищни психолози и педагогически съветници, психотерапевти, студенти по медицина и здравни грижи, практикуващи специалисти в сферата на здравеопазването.

За лектора:
izteglen-fayl-jpg-dwue
Марина Чибисова е д-р по психология и доцент по социална психология в Московски държавен университет по психология и педагогика, Русия. Тя е и психолог-консултант с дългогодишна практика. Член е на Северноамериканското дружество по индивидуална психология. Притежава международен сертификат за коучинг - LTS training and consulting, ITIM management. Автор е на множество научни изследвания и публикации.

Цена: Не се заплаща такса участие
Участниците ще получат сертификат за участие. Регистриралите се, ще получат линк и инструкции за включване до 24 часа преди семинара.
 
Дата: 22.09.2021 година
Час: 10:00 - 13:30

За повече информация:
ас. Вера Тодорова, ДИПКУ, Тракийски университет
+359886856519
vera.todorova [аt] trakia-uni.bg

Banner6-png-6ao8