ДИПКУ

На 21.01.2024 г. ще се проведе присъствен курс на тема Приложение на STEM базираното обучение чрез Образователна стая на загадките           На 27.01.2024 г. ще се проведе онлайн курс на тема Иновативни методи на преподаване и учене в обучението по БЕЛ          

БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР на тема: Адлериански подход за справяне с професионално прегаряне
Уважаеми колеги имаме удоволствието да Ви поканим на уебинар с участието на доц. д-р Марина Блувщейн, която за пореден път ще представи полезни идеи от индивидуалната психология и практически насоки за приложение.
Описание и цели на уебинара:
Уебинарът ще разгледа професионалното прегаряне, пред което сме изправени в ежедневието и особено в рамките на световна пандемия и криза. Участниците ще открият източници на и значителните разлики между професионално прегаряне, умора от състрадание и ефект от травмата на тези, с които работим, базирано на теорията на Адлер и неговото разбиране за благополучие. Като част от обучението, участниците ще могат да наблюдават демонстрация.

За кого е предназначено обучението?
Обучението е подходящо за педагогически специалисти от всички образователни области, училищни психолози и педагогически съветници, психотерапевти, студенти по медицина, медицински специалисти както и хора които полагат грижа за другите и са отдадени на професията си.

Дата: 03.12.2021 г.
Час: 16:00-18:00 ч.


За лектора: д-р Марина Блувщейн е клиничен психолог, семеен терапевт. Д-р Блувщейн е настоящ президент на Международната асоциация по индивидуална психология (IAIP). Тя е и дипломат на Адлерианската психология, член на управителния съвет на Северно - американското общество по индивидуална психология (NASAP), част от академичния състав на ИКАСИ (Международен комитет за летните училища по индивидуална психология), автор и редактор на Списанието по Индивидуална психология (Journal of Individual Psychology) и Списанието по Хуманистична психология (Journal of Humanistic Psychology) и Списанието по феминистка семейна терапия (Journal of Feminist Family Therapy). Тя е университетски преподавател и директор на Център по адлерианска практика и знание в Университет Адлер (Чикаго, САЩ). Автор е на множество статии, редактор е на три книги и е гостувала с обучения в много страни включително Ямайка, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Индия, Израел, Китай, Индия, Израел, Япония, Южна Корея, Украйна, Канада и България (2019). Може да откриете нейна публикация и в Педагогически форум
Забележка: обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.
Местата са ограничени.

При желание за участие, моля подайте заявление за участие:
Заявление за участие

posteri-Marina-3dec2021-JPG-99te