ДИПКУ

СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ НА КРАТКОСРОЧНИ КУРСОВЕ 12.07-25.07.2024 г.           На 13-14.07.2024 г. ще се проведе присъствен курс на тема Монтесори подходът в ДГ - "Помогни ми да го направя сам"          

Наръчник за създаване, прилагане, фасилитиране и оценка на образователни стаи на тайните
Стаята на тайните е физическа приключенска игра, в която играчите са „заключени“ в стая и трябва да използват елементи от стаята, за да решат поредица от загадки и да успеят да излязат за ограничено време. Игрите представляват физическата версия на видео игрите тип „избягай от стаята“. Игрите се реализират в различни измислени локации, като затворнически килии, подземия и космически станции и се използват масово като упражнения за изграждане на екип.
В образователните стаи на загадките тази концепция се използва, за да се създаде мотивиращо и увлекателно учебно преживяване за специфична целева група от учащи. Това, което отличава образователната стая на тайните от тази за забавление е специфичният фокус върху учебните цели, които са интегрирани в цялостния дизайн, концепция, съдържание и преживяване. Целите могат да варират – от изграждане и демонстриране на специфични компетентности, до засилване на трансверсалните умения като изграждане на екип, комуникация, управление на времето, критично мислене и креативност.
Отворете от тук