ДИПКУ

На 07.10.2023 г. ще се проведе онлайн курс на тема Четири управленски рамки в помощ на училищното управление           На 14.10.2023 г. ще се проведе присъствен курс на тема Технологии за реализация на STEAM-базираното обучение          

БЕЗПЛАТЕН УЕБИНАР на тема: Адлериански подход за справяне с професионално прегаряне
Уважаеми колеги имаме удоволствието да Ви поканим на уебинар с участието на доц. д-р Марина Блувщейн, която за пореден път ще представи полезни идеи от индивидуалната психология и практически насоки за приложение.
Описание и цели на уебинара:
Уебинарът ще разгледа професионалното прегаряне, пред което сме изправени в ежедневието и особено в рамките на световна пандемия и криза. Участниците ще открият източници на и значителните разлики между професионално прегаряне, умора от състрадание и ефект от травмата на тези, с които работим, базирано на теорията на Адлер и неговото разбиране за благополучие. Като част от обучението, участниците ще могат да наблюдават демонстрация.

За кого е предназначено обучението?
Обучението е подходящо за педагогически специалисти от всички образователни области, училищни психолози и педагогически съветници, психотерапевти, студенти по медицина, медицински специалисти както и хора които полагат грижа за другите и са отдадени на професията си.

Дата: 03.12.2021 г.
Час: 16:00-18:00 ч.


За лектора: д-р Марина Блувщейн е клиничен психолог, семеен терапевт. Д-р Блувщейн е настоящ президент на Международната асоциация по индивидуална психология (IAIP). Тя е и дипломат на Адлерианската психология, член на управителния съвет на Северно - американското общество по индивидуална психология (NASAP), част от академичния състав на ИКАСИ (Международен комитет за летните училища по индивидуална психология), автор и редактор на Списанието по Индивидуална психология (Journal of Individual Psychology) и Списанието по Хуманистична психология (Journal of Humanistic Psychology) и Списанието по феминистка семейна терапия (Journal of Feminist Family Therapy). Тя е университетски преподавател и директор на Център по адлерианска практика и знание в Университет Адлер (Чикаго, САЩ). Автор е на множество статии, редактор е на три книги и е гостувала с обучения в много страни включително Ямайка, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Индия, Израел, Китай, Индия, Израел, Япония, Южна Корея, Украйна, Канада и България (2019). Може да откриете нейна публикация и в Педагогически форум
Забележка: обучението се провежда на английски език, като е осигурен превод на български език.
Местата са ограничени.

При желание за участие, моля подайте заявление за участие:
Заявление за участие

posteri-Marina-3dec2021-JPG-99te